Menu Sluiten

Jeugdpagina

Hallo jongens en meisjes, welkom op de jeugdpagina van De Marsch

Onze tennisclub is een echte familieclub met veel activiteiten voor de jeugd.

De Marsch is aangesloten bij Tenniskids. Dit is het KNLTB-tennisprogramma voor alle kinderen. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

De trainingen worden gegeven door leuke, gediplomeerde trainers van Tennisschool Smashing. Tijdens de trainingen leer je op een leuke manier tennissen. Als je nog jong bent, ga je tennisoefeningen en spelletjes doen om beter te leren bewegen en balgevoel te krijgen.

Voor tennis heb je niet veel nodig. Met een racket, sportschoenen en in sportieve kleding kun je zo de baan op.

Naast trainen en vrij oefenen samen met je vriendjes of volwassenen kan je bij de Marsch nog meer leuke dingen doen.

Toss:

Regelmatig wordt er een leuke toss georganiseerd waar je samen met je leeftijdgenoten kunt oefenen.

Competitie:

Voor alle leeftijdsgroepen en niveaus is er een competitie. Deze wordt zowel in het voorjaar als in het najaar op zondagen gespeeld. Onderaan deze pagina zie je de voorbeelden van deze competitie.

Clubkampioenschappen:

Elk jaar zijn er in juni de clubkampioenschappen. Hier kan je zowel alleen of als dubbel kijken of je dit jaar kans maakt om de beste van de club te worden.

Onlandentoernooi:

Samen met Tennisvereniging Peize organiseren we jaarlijks het Onlandentoernooi. Hieraan kunnen naast kinderen van onze clubs ook andere spelers mee doen. Opgave voor dit toernooi en andere jeugdtoernooien kan via www.toernooi.nl

Overige activiteiten:

Naast bovenstaande leuke zaken organiseert de jeugdcommissie meer leuke activiteiten zoals paaseieren zoeken, een sinterklaasfeest en glow in the dark tennis. Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar jeugdcommissie@tvdemarsch.nl

We zullen dan snel contact met je opnemen. Bij vragen over de trainingen mag je direct contact opnemen met tennisschool Smashing: https://smashing.nl/

Competitieaanbod Tenniskids

Rood (6-8 jaar) & Oranje (8-10 jaar) Je gaat dan met je clubvrienden naar een vereniging en speelt daar dan een paar leuke wedstrijdjes. Plezier en sportief bezig zijn is hier het allerbelangrijkste. Voor de wedstrijden worden wat opwarmoefeningen/spelletjes gedaan en vaak wordt na die tijd ook nog een spel gedaan. Die vereniging is de ene keer je eigen vereniging en de andere keer een vereniging in de buurt.

Groen (10-12 jaar) Als je al wat ouder bent en met de groene competitie meedoet, ga je met je met z’n 4-en een competitiewedstrijd spelen tegen een team van een andere vereniging. Je speelt dan allemaal 1 enkelpartij en 1 dubbelpartij, 6 partijen in totaal. Het team dat de meeste punten haalt in de competitiewedstrijden is kampioen!

Geel (junioren 12 -17 jaar) Je gaat dan met z’n 4-en een competitiewedstrijd spelen tegen een team van een andere vereniging. Je speelt dan allemaal 1 enkelpartij en 1 dubbelpartij, 6 partijen in totaal. Het team dat de meeste punten haalt in de competitiewedstrijden is kampioen!