Park

Gebruik kunstgrasbanen in de winter.
Voor het behoud van de kunstgrasbanen zijn in de winter de volgende regels van toepassing:

1. Bij sneeuw het kunstgrasveld niet bespelen, de gevallen sneeuw moet op natuurlijke wijze verdwijnen.
2. Bij ijzel het kunstgrasveld niet gebruiken.
3. Bij temperaturen tot -10 graden Celcius kan het kunstgras nog worden gebruikt; bij lagere temperaturen niet meer.
4. Bij opdooi na een periode met strenge vorst kan het kunstgras niet worden gebruikt.

Parkcommissie zoekt vrijwilligers!
Iedereen speelt graag op een tennispark dat er goed verzorgd bij ligt! Stel je eens voor dat je moet spelen op een baan waar de takken van de bomen overheen groeien of waarvan de hekken vol gaten zitten zodat de ballen er door heen gaan. Of dat je om op de baan te komen eerst over een pad moet waar overhangende struiken de doorgang belemmeren.  Het onderhoud aan de tennisbanen wordt door Oranjewoud en door Gerhard en Maureen (VOF de Marsch) gedaan. Maar het onderhoud aan het tennispark is een zaak van vrijwilligers. Dit wordt gedaan door de leden van de vereniging. Behalve de jaarlijkse klussendag, die altijd in maart voor het begin van het seizoen wordt gehouden, wordt er ook tijdens het seizoen onderhoud aan het park gedaan. Bomen en struiken moeten regelmatig worden gesnoeid. Het onkruid op de paden moet worden verwijderd, de hekken langs de banen soms gerepareerd.
Kleine klusjes, maar die zorgen er wel voor dat ons park er steeds goed uit ziet..
De groep mensen waarop een beroep kan worden gedaan voor dit soort werkzaamheden wordt helaas kleiner. Gelukkig zijn er nog steeds voldoende mensen, maar we willen niet dat de groep te klein gaat worden. Hoe meer mensen meewerken, hoe beter het werk verdeeld kan worden. Daarom roepen wij mensen op om zich aan te melden als vrijwilliger voor het parkonderhoud.
Wat houdt dit in?
Als je je hiervoor aanmeldt betekent dit dat je een keer gebeld kan worden om mee te helpen bij het onderhoud van het park. Komt het niet goed uit? Dan geef je gewoon door dat je niet kunt en proberen we het een andere keer gewoon opnieuw.
Wat krijg je ervoor terug?
In ieder geval de voldoening van het meewerken aan een goed onderhouden tennispark. Maar minstens zo belangrijk is dat het ook altijd erg gezellig is met een groep mensen op het park bezig te zijn. De sfeer is altijd prima, er wordt veel gelachen. De catering, de koffie met koek of het pilsje na afloop, wordt betaald door de vereniging.
Lijkt het je leuk om mee te doen met het parkonderhoud?
Meld je dan aan bij Klaas van Lubek (3095176) of Adolf Hagenouw (3095598).
Als je nog vragen hebt kun je ook bij hen terecht.