Menu Sluiten

Park

Wat wordt er beheerd op het park en wie doet wat?

In het bestuur is Jan van Erp op dit moment verantwoordelijk voor de Parkzaken. De meeste zaken gebeuren in afstemming met Smashing en andere partijen met wie we als TV De Marsch afspraken hebben gemaakt. Heb je ideeën over hoe bepaalde parkzaken beter of anders zouden kunnen of heb je vragen, mail dan naar park@tvdemarsch.nl.

Gravelbanen (banen 4 tot en met 8)

De gravelbanen worden elke week onderhouden door Smashing. In de wintermaanden gaan ze dicht, meestal vlak na de najaarscompetitie. Bij de seizoensopening in april gaan ze open als de weersomstandigheden en de kwaliteit van de banen het toelaten. Het streven is om voor de eerste competitiedag van de voorjaarscompetitie de gravelbanen weer open te hebben.

Om de gravelbanen weer seizoensklaar te krijgen in april heeft TV De Marsch een contract met Antea. Antea werkt in afstemming met Smashing en De Marsch om de banen zo snel mogelijk in topvorm te krijgen.

Smashcourt (banen 1- 3 en 10- 12) en kunstgras (baan 9 en de minibaantjes)

Ook de smashcourt- en kunstgrasbanen worden wekelijks onderhouden door Smashing. De Marsch heeft een contract met Stronkhorst voor het groot onderhoud van de smashcourt- en kunstgrasbanen. Stronkhorst zorgt 2 keer per jaar voor grondige reiniging van deze banen.

Padelbanen

De padelbanen gaan qua onderhoud mee met de smashcourt- en kunstgrasbanen: het wekelijkse onderhoud gebeurt door Smashing, en Stronkhorst zorgt 2 keer per jaar voor het groot onderhoud.

Omstandigheden dat padel-, smashcourt- en kunstgrasbanen niet bespeelbaar zijn

De padel-, smashcourt en kunstgrasbanen kunnen vrijwel altijd gebruikt worden. Behalve bij de volgende (vooral winterse) weersomstandigheden:

  • Als er water op de baan staat
  • Bij sneeuw mogen deze banen niet gebruikt worden, de gevallen sneeuw moet op natuurlijke wijze verdwijnen.
  • Ook bij ijzel en temperaturen lager dan -10 graden Celcius niet bespelen.
  • Tot slot morgen deze banen bij opdooi na een periode met strenge vorst niet worden gebruikt

De blaashal

26 weken per jaar hebben we een blaashal bij De Marsch over de banen 1, 2 en 3 om in de winter ook overdekt te kunnen tennissen. Het opzetten, exploiteren en afbreken van de hal ligt bij Smashing. Deze periode bestrijkt grofweg de maanden oktober tot en met maart.

Groenonderhoud

Voor het groenonderhoud op het park heeft De Marsch een contract met Bakker Hoveniers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan snoeiwerkzaamheden. Het gaat eigenlijk om alle ruimte buiten het hekwerk van de tennisbanen.

Kantine

De kantine is eigendom van TV De Marsch en wordt uitgebaat door Smashing. Het onderhoud wordt in het algemeen uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven.