Menu Sluiten

Harm Reinder Toernooi 2013

Een verslag..

Op 16 september is het Harm Reinderstoernooi voor de sportieve 60+ ers bizar en succesvol verlopen. De weersvoorspellingen waren uiterst ongunstig maar pluvius is ons bijzonder terwille geweest. Waar het in de omgeving hoosde hebben wij enkel een verfrissend buitje in de lunchpauze gehad.

Het HE-toernooi met 8 deelnemers kende een bizar verloop. Nadat Theo Borgemeester in de halve finale geblesseerd moest opgeven, bonden in de finale de 2 geplaatste spelers: Popko de Jonge en Hans Müller met elkaar de strijd aan. Hans nam gelijk het initiatief de stoomde met 6-3, 5-0 en 40-30 door naar matchpoint. Toen verstapte hij zich op een dropshot van Popko en moest met een hamstringblessure opgeven. Popko weigerde op deze wijze te winnen en de wisselbeker in ontvangst te nemen. Gezamenlijk hebben ze besloten de wedstrijd in zijn geheel binnenkort over te spelen. De wedstrijdleiding heeft hiermee ingestemd. Dus wordt vervolg.

Het recreatieve HD-gedeelte kende 23 deelnemers, waarvan zich 2 wegens ziekte hebben moeten terugtrekken. Er werd 4x in wisselende samenstelling partijtjes van 40 minuten gespeeld. In een prima sfeer werd Peter Weesie winnaar met het hoogste gemiddelde per partij, Wim Klein Haneveld scoorde het dichtst bij het generaal gemiddelde en Theo Junius kreeg de aanmoedigingsprijs voor de rode lantaarn.

Met een ook nog door de vereniging aangeboden lunch waren alle deelnemers bijzonder content met dit uitstekend door Harry Runsink georganiseerde verlopen toernooi. Het staat nu weer vast op de activiteitenkalender van TV De Marsch.