Menu Sluiten

Digitale Marschkramer juni 2014

zonnetjeZomerkantine

Afgelopen zomer is er in de zomerstop van de kantine voor het eerst de mogelijkheid geboden om vanuit de bestuurskamer wat te drinken te verkrijgen. En is zelfs de toss-avond op de woensdag wekelijks georganiseerd. Dit werd door veel leden op prijs gesteld en er zijn veel gezellige avonden op het terras doorgebracht. Net zoals afgelopen zomerperiode willen we in de komende zomer onze leden weer de mogelijkheid bieden om voor of na het tennissen wat te kunnen drinken met elkaar.

Natuurlijk hebben we daarvoor ook leden nodig die de zomerkantine willen bemannen. Dit  is geen lastige klus. Wat er onder andere verwacht wordt is het volgende:

 • Sleutels en kas halen op het sleuteladres,
 • Bestuurskamer en kleedkamers openen
 • Koffie en thee zetten
 • Bestellende leden helpen.
 • Opruimen/netjes achterlaten, afsluiten en de sleutels en kas weer inleveren op het sleuteladres.

De zomerkantine zal vanaf 19.30 open zijn, een half uur later dan vorig jaar omdat vorig jaar bleek dat er dit eerste half uur bijna geen gebruik werd gemaakt van kleedkamers en zomerkantine.

Lijkt het je leuk en gezellig om een bardienst te doen en wil je als vrijwilliger wel iets doen voor de club? Stuur dan een mailtje naar:zomerkantine@tvdemarsch.nl. Je krijgt dan een link toegestuurd en kunt dan zelf een dag en datum kiezen waarop je een bardienst zou willen doen (of meerdere dagen natuurlijk). Je kunt ook samen een bardienst doen of met je tennismaatjes, WiFi is aanwezig, kaarten en dobbelstenen en we kijken of we dit jaar de aankleding van de bestuurskamer en terras nog wat kunnen opleuken. Heb je hier nog een leuk idee voor of iets in de aanbieding parasol/fleeceplaids, stoel- of bankkussens dan houden we ons hiervoor aanbevolen!

Dan wens ik iedereen namens de zomerkantinecommissie een hele zonnige en sportieve zomer toe! Tot ziens op de tennisbaan en op het terras!

Petra Boersma

D5BDED9A6246426074E1E5ECFA69259DHet Yspeert Eelder open.

De clubkampioenschappen zijn inmiddels begonnen op ons tennisparkt, maar er volgt nog een mooi weektoernooi later dit jaar. Wellicht had u het al vernomen: dit jaar staat er een open toernooi voor senioren op de kalender bij TV de Marsch. Het gaat hier om het Yspeert Eelder open.

In de week van 18 tot en met 24 augustus zal dit toernooi plaatsvinden op onze banen. Er zal gespeeld worden op niveau 4 t/m 8 in damesdubbel, herendubbel en mixdubbel. Een aantal sponsoren heeft dit toernooi mogelijk gemaakt en deze zullen we in de loop van het toernooi aan u voorstellen via onze facebookpagina.

https://www.facebook.com/Eelderopen

Mogen we u verwelkomen als deelnemer op het Yspeert Eelder open 2014 als deelenemer?
Geef u dan op via;
http://toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=C7E17583-C7A6-4E03-93DC-48C69B43281C

Vr groet de organisatie: Leo den Hamer, Brenda Smid, Martine Hofstee, Herman van der Poel, Bert Doorn, Tom Nicolai en Dennis Meijer.

Ouder-kindtoernooiOuder-kindtoernooi
Op zondag 14 september organiseert de jeugdcommissie het Ouder-Kind toernooi, dit dubbel toernooi is voor koppels die zich gezamenlijk opgeven waarvan 1 senior en 1 junior. Een van de beide hoeft maar lid te zijn van De Marsch, bijvoorbeeld een opa die lid is kan zich opgeven met een kleindochter die niet lid is. Altijd een supergezellig toernooi (wanneer het niet regent…) dus doe allemaal mee!
Aanmeldingen graag uiterlijk 7 september via een e-mail naarjeugdcommissie@tvdemarsch.nl.
Intussen heeft de jeugdcommissie 2 open toernooien georganiseerd, helaas merken we, net als de clubs om ons heen, dat de interesse voor jeugdtoernooien afneemt. Zowel bij het Open jeugd pinkstertoernooi als bij het Jeugd Ranglijst dubbelweekend viel de deelname tegen. Dit mocht echter de pret niet drukken en leverde ook nog leuke resultaten op voor eigen leden. Tijdens het pinkstertoernooi heeft Bram Strikwerda de JE 17 gewonnen, Danielle Dekker de ME 17 en hebben Justin Kamminga en Rolf Wempe de jongens dubbel t/m 12 (groen).
Tijdens het ranglijst dubbelweekend hebben Rolf en Justin de 4e plaats bereikt, een goede prestatie van de heren.
We hopen volgend jaar op meer deelname vanuit de Marsch voor de Open jeugdtoernooien!
Vrijdag 13 juni was het weer Ladies Night bij TV de Marsch. Na de warming up, verzorgd door Michiel Mulder, waren de dames klaar om te tennissen. Daarna was het nog heerlijk nakletsen en borrelen op het terras, met natuurlijk voetbal op de tv. Degenen die we willen bedanken zijn AH (pink lady appels), Gerhard en Maureen (AA drink), Dezza, Yogaterra, Josefienz, Bakker Harms, Simonsport.nl, Knipcentrum, Tuinenga, Bij Mo lifestyle en natuurlijk Reinier, John en Tom!!
Sponsorcommissie zoekt nieuwe leden!
Om meer tijd en aandacht aan onze belangrijke sponsoren te besteden zijn we op zoek naar mensen die de commissie willen versterken! Mail naar leodenhamer@gmail.com
reglementBaanreglement
Zoals bekend moet een baan tijdens het spelen door alle spelers zijn afgehangen. De spelregels rond het afhangen zijn vastgelegd in ons baanreglement, dat hier is te vinden. Overigens ook bij het afhangbord. Het toepassen van het baanreglement leidt tot de eerlijkste verdeling van speeltijd, vandaar dat we hier even aandacht voor vragen.

Hoewel het vaak goed gaat, gaat het op de volgende punten wel eens mis:

 • lessers reserveren alvast een baan voor na de training.
 • pasjes afhangen in een volgende periode op het afhangbord.
  Zie ook het baanreglement: Doordat we vaste periodes van 3 kwartier hanteren is dit best wel eens ingewikkeld.
  2.4.3.: Indien de begintijd van een reserveringsperiode van een beschikbare baan met meer dan 15 minuten is verstreken mag de baan voor de volgende periode van 45 minuten worden gereserveerd. Indien er minder dan 15 minuten zijn verstreken dient men de huidige periode af te hangen. 
 • of een variant: bij een dubbelpartij hangen 2 pasjes in de juiste periode, en 2 pasjes in de volgende periode