Menu Sluiten

Toss op woensdagochtend vanaf 2 juni

Uitgangspunt voor het tossen is het kennismaken met andere leden, zowel op als buiten de tennisbaan. Door het open karakter van de Toss is het bij uitstek geschikt om meer mensen te leren kennen die misschien ook wel vaker willen tennissen. Door de Coronamaatregelen kon de Toss lang niet doorgaan. Daarnaast was er onduidelijkheid over de invulling van de toss in Coronatijd. Tossen is mixen, maar dat was niet mogelijk.

Op de site van de knltb staat het volgende over de toss: Het advies is om altijd vooraf een speelafspraak te maken, een baan te reserveren en in het geval van een Toss van tevoren de indeling te bepalen. Wachten naast de baan is namelijk niet toegestaan. Voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt daarbij ook dubbelen in vaste koppels van 2 personen. Neem je verantwoordelijkheid en zoek de grenzen niet op. Voor het maken van een speelafspraak en baanreservering kan gebruik gemaakt worden van diverse communicatie- en indeeltools. Welke tools een vereniging inzet om speelafspraken en baanreserveringen te maken is aan de vereniging.

Het schijnt lastig te zijn om je van tevoren op te geven. De toss mag vanaf woensdag doorgaan als men bij binnenkomst op het terrein, noteert wie deelneemt aan de toss en er dan een schema wordt gemaakt. Op woensdagochtend worden de banen 4,5 en 6 van 9:30 tot 11:30 uur gereserveerd voor de toss.

Indien er weer genoeg belangstelling is voor de avondtoss dan kan die ook weer door gaan. Mocht je aan de avondtoss mee willen doen wil je dan een mailtje sturen naar rc@tvdemarsch.nl?

De tossregels kun je hier lezen.