Menu Sluiten

Recordaantal deelnemers clubkampioenschappen TV De Marsch

“Het was opnieuw een mooi feest”. Toernooivoorzitter Ferry Woldring wist zich het zweet van het voorhoofd. Niet alleen van de inspanning op de laatste dag, ook van de lekkere zomerwarmte.

Het weer speelde een belangrijke rol bij deze editie van de clubkampioenschappen van TV De Marsch. Daarover zometeen meer.

Eerst wat cijfers op een rij:
Acht dagen lang speelden liefst 212 deelnemers meer dan 300 partijen. “Het inplannen van al die wedstrijden was weer een flinke klus”, aldus planner Thony Mul. “Maar het is weer gelukt, zondagmiddag om half vijf waren alle wedstrijden gespeeld”.
“En die 212 deelnemers is een record!”, aldus Frank Dijkstra, al jaren betrokken bij de organisatie.

De clubkampioenschappen van TV De Marsch zijn er niet alleen voor leden van de tennisvereniging. Alle inwoners van Eelde, Paterswolde en Eelderwolde mogen meedoen. “We hebben dan ook diverse nieuwe gezichten gezien”, aldus Felicia van Schaik. Ze beleefde dit jaar, net als Karin Thijs, haar eerste jaar in de organisatie. Die laatste vult aan dat enkele van die nieuwelingen op de Paterswolder tennisbaan nu overwegen lid te worden.

Net als vorig jaar ging Rik Wolthuis aan de haal met de winst in de Hoofdcategorie heren enkel. In een spannende partij won hij van Jos Meerman, die enkele jaren geleden liefst drie maal het toernooi won. Na jaren van afwezigheid keerde hij dit jaar terug op het oude nest.

De heren finale werd ook dit jaar begeleid door ballenjongens en – meisjes. De werkzaamheden van Kjell Mul, Steven Braam, Floor Pruntel, Frank Mekel, Rolf Wempe en Mathilde Pasveer werd door beide finalisten na afloop geprezen. Het geeft zo’n toernooi nét iets meer, aldus de finalisten.

Bij de dames was de winst in de hoofdcategorie voor Petra Boersma, die ook in het gemengd dubbel de titel won, samen met Eric Mekel. Mekel op zijn beurt won ook de heren dubbel in de hoofdcategorie met Ferry Woldring.
Vermeldenswaard is ook de jonge Daan Meijer, die in drie categorieën won.
Myrthe Mul won in twee categorieën, net als Richard Knol.

De regen was de grote spelbreker dit jaar. “Er was geen peil op te trekken”, aldus Edwin Pasveer. “Op dagen dat we dachten dat het droog zou blijven viel het met bakken naar beneden. En als regen voorspeld werd, bleef het droog”. De organisatie was uren bezig om de banen speelklaar te krijgen, wat uiteindelijk lukte.

Nieuw dit jaar was de inbreng van het WhoZnext-team. Bram Strikwerda, Luna Cori Corlitto, Emma Pasveer en Myrthe Mul zorgen met spelletjes en buikglijden voor entertainment voor de jeugd. “Dat zorgde voor extra ontspanning naast de baan in de aanloop naar de jaarlijkse BBQ”, aldus Marcel Braam, die ook dit jaar met Edwin Pasveer achter de grill stond.

Het eten werd ook dit jaar verzorgd door het Scandinavisch Dorp. “Maar laten we de dagelijkse hapjes van Bij Mo Food & Lifestyle en Mont Blanc Foods niet vergeten”, aldus Frank Dijkstra. “Zonder al die partijen als Koos Sikkens, Rutgers Bloemen, Doorn Media & Productie, AFAS tennis classics en tenniscompleet.nl kunnen we dit niet organiseren, aldus Ferry Woldring. “En natuurlijk de glimlach bij de drankjes van John Herder”, vult Karin Thijs met een knipoog aan.

En terwijl Thony Mul de laatste vlaggen strijkt en de ballen opruimt, kijkt Marcel Braam alvast vooruit naar volgend jaar: “Dan willen we 225 deelnemers, minstens.”