Menu Sluiten

Onze clubkampioenen 2018 en alle foto’s

Zonovergoten editie van de AH Paterswolde clubkampioenschappen TV De Marsch

“Zoveel geluk hebben we nog nooit gehad met het weer tijdens onze clubkampioenschappen”.

Toernooivoorzitter Ferry Woldring loopt tevreden rond op de laatste dag van de AH Paterswolde Clubkampioenschappen van TV De Marsch. De zon schijnt volop en de tribunes zitten vol. De tennisvereniging organiseert jaarlijks een groot toernooi voor alle leden en voor inwoners van Eelde, Paterswolde en Eelderwolde.

Ondanks de concurrentie van het koepeltjesfestival, een hockeytoernooi van HCE, de TT en het WK Voetbal deden er weer meer dan 200 mensen mee aan het toernooi. 

“Op zondag, de eerste wedstrijddag, begonnen we nog met een dagje motregen, maar de zeven daaropvolgende dagen heeft de zon volop geschenen”, aldus Rik Cremer, die dit jaar nieuw was in de toernooiorganisatie. En passant won Cremer, samen met Robert Zwier, ook nog de heren dubbel bij de recreanten.
De flesjes water die hoofdsponsor AH Paterswolde, samen met een stuk fruit beschikbaar stelde, vonden gretig aftrek.

Op de laatste dag van het toernooi nam TV De Marsch ook afscheid van de Canada Tenn banen 1, 2 en 3. De komende weken volgt een grote renovatie van de drie banen. Voordat het Yspeert Toernooi in augustus begint liggen er 3 Smashcourtbanen.
“De groei zit er bij onze vereniging behoorlijk in”, aldus voorzitter Huub Wijfjes. “We hebben nu 737 leden en we hopen richting de 750 te gaan. Ook dit toernooi hebben we veel nieuwe gezichten gezien en dat is precies wat we willen. Er was ook weer veel nieuwe jonge jeugd. We hopen er volgend jaar ook een nieuwe verlichte baan bij te krijgen. Daarover zijn we in overleg met de gemeente. Het wachten is op het groene licht. Met de komst van de nieuwe baan wordt ook de entree van het tennispark aangepakt” aldus een tevreden Wijfjes.

 Op de zaterdagavond was de traditionele BBQ. Terwijl de grillmeisters Marcel en Edwin het vlees weer goed lieten garen, maakte DJ Ivo Pasveer (Joy Radio, RadioNL) z’n debuut op de feestavond. Onder het genot een drankje van Smashing werd het een mooie avond.
Voorafgaand aan de BBQ werd de jongste jeugd vermaakt met een waterfestijn, georganiseerd door de oudste jeugd van WhozzNext (Bram, Myrthe, Danielle en Emma). Ook van het ballenkanon en de snelheidsmeter werd veel gebruik gemaakt.

 Het toernooi kende een paar opvallende winnaars. Het pas 13-jarige talent Daan Meijer won in twee onderdelen: de heren enkel hoofdcategorie en de heren dubbel hoofdcategorie, in dat laatste onderdeel samen met Wytse de Jong, trainer bij de club.
Bij de dames ging de titel in de hoofdcategorie dames enkel naar Petra Boersma.
De dames dubbel hoofdcategorie was een prooi voor Jojanneke van Schie en Heidi Vels-Meijer.
Bij de jeugd waren er twee titels voor Maartje Scott (in de dubbel met broer William) en twee titels voor Tygo Mekel (in de dubbel samen met Milan Pasveer). Frank Mekel,de broer van Tygo, ging aan de haal met de titel in de hoogste jeugdcategorie bij de jongens (t/m 17 jaar).

“In september volgt de evaluatie en dan gaan we de eerste voorbereidingen treffen voor editie 2019”, aldus hoofd planning, Thony Mul. “Dan hopen we op nóg meer deelnemers”.

 

Alle kampioenen vind je hier, de foto’s hier en hier.