Menu Sluiten

Inschrijving competitie 2019

Competitie voorjaar 2019
Leden van De Marsch kunnen zich vanaf nu weer inschrijven voor de voorjaarscompetitie 2019.
De KNLTB heeft het competitiesysteem aangepast en dit heeft ook gevolgen voor de verschillende competitievormen van onze vereniging.

Een aantal belangrijke wijzigingen (Harmonisatie) ten opzichte van voorgaande jaren zijn:

  1. Het aantal soorten is drastisch teruggebracht met als doel: Minder versnippering, minder niveauverschillen binnen de competitiesoort en meer variatie in tegenstanders.
  2. Voor de regiocompetitie vervallen éénmalig (alleen in 2019) de ploegrechten op een bepaalde klasse. Aan de hand van de gemiddelde speelsterkte wordt de klasse komend voorjaar door de KNLTB bepaald. Oftewel, we moeten dit jaar per team de spelers opgeven waarna de KNLTB aan de hand van de gemiddelde speelsterkte de uiteindelijke klasse gaat bepalen waarin uitgekomen zal worden. Na de competitie dit voorjaar treedt het reguliere promotie-/degradatiesysteem weer in werking.

Wil je lezen wat er precies is veranderd en waarom dan kun je dat op de site van de KNLTB lezen via deze link: https://www.knltb.nl/voorjaarscompetitie

Uitgangspunt bij onze vereniging is dat teams zichzelf aanmelden als volledig team (voor het opzetten van een team: zie hieronder in de nieuwsbrief: Competitie-vacaturebank).

Voor beginnende spelers bestaat de 8/9-competitie. Er worden hier alleen 2 dubbels gespeeld en de resultaten tellen niet mee voor je ranking. Uitleg over deze competitie vind je op de site van de KNLTB: https://www.knltb.nl/89

Er zijn een aantal competitievormen veranderd, wil je kijken welke competities er in onze regio nog worden aangeboden, kijk dan op de site van de KNLTB via deze link:
http://files.m16.mailplus.nl/user31300122/73007/VJC%20aanbod%202019%20Groningen%20en%20Drenthe.pdf
We bieden bij de Marsch geen zomeravondcompetitie aan i.v.m. de baanbezetting. Deze competitie start pas in mei en overlapt de reguliere competitie waardoor we dan met een banenprobleem zitten.

Wanneer je een team wilt opgeven, kom je als aanvoerder via deze link: https://www.tvdemarsch.nl/wordpress/activiteiten/competitie-tennis/inschrijven-voorjaarscompetitie-2019/ bij het digitale aanmeldformulier. Het opgeven van competitieteams kan tot en met 15 december 2018. Na aanmelding krijg je een mail waarmee je je aanmelding moet bevestigen. Heb je die niet gehad en heb je de aanmelding niet bevestigd dan is je team NIET aangemeld.

Aanvoerders van de voorjaars- en najaarscompetitie hebben een aparte mail gehad met uitnodiging om zich op te geven. Jeugdleden hebben een mail gehad van de JC om zich op te geven voor competitie of worldtour. Geef je op via: jeugdcommissie@tvdemarsch.nl

Er zijn dagen waarop er meer belangstelling is dan dat er banen beschikbaar zijn. Hiervoor geldt nog steeds het principe van de oudste rechten, mits de ploeg niet voor meer dan de helft in samenstelling veranderd is. Bij meerdere nieuwe ploegen en een tekort aan banen op die dag geldt de datum van aanmelding. Teams die niet geplaatst kunnen worden krijgen bericht en kunnen zich inschrijven voor een competitiesoort waarbij er nog voldoende plek is.

Heb je na het lezen van de informatie op de KNLTB site nog vragen of zijn er onduidelijkheden dan kun je altijd een van de VCL’s vragen (Haro van Dijk/JeroenMeijer/Petra Boersma) of een mail sturen aan TC@tvdemarsch.nl.