Menu Sluiten

Harm Reinders 2017 weer succesvol

Daags na het slottoernooi hebben we weergoden gesmeekt om het lustrum nieuwe stijl van het Harm Reinders toernooi gunstig gezind te zijn.  Storm en regen die momenteel de hele planeet teisteren hebben zich bij ons gelukkig beperkt tot een stevige wind. Zo’n 10 minuten na de laatst geslagen bal kwamen pas de eerste waterlanders.

Hoewel de organisatie streeft naar een hogere deelname dan ca 25% van de potentiële doelgroep, de old fellows van 60+ jaar, lukt dat nog steeds niet. Er zijn te veel die het september zonnetje elders koesteren. We overwegen dan ook het toernooi volgend jaar naar eind augustus te verplaatsen.

Desondanks is het een gezellig en leuk toernooi geworden. Waarbij de verzorging prima was geregeld.

Voor het HE-toernooi hadden zich 6 deelnemers ingeschreven, die hun wedstrijden in 2 poules van 3 hebben afgewerkt. De winnaars speelden de finale om de Harm Reindersbokaal.

Jan Beelen, die voor het eerst meedeed versloeg Luuk Feikens met 6-3  7-5 en werd de terechte kampioen.

 

Bij de HD’s waren er 21 deelnemers die allen zonder stilzit elkaar in 4 ronden van 45 minuten sportief naar het leven stonden. Behalve een onwillige hamstring bij Adolf was het verder weer een blessure vrije happening.
Het gaat in het HD-toernooi primair om het spel en de gezelligheid. Het recreatieve karakter uit zich ondermeer in het zo dicht mogelijk scoren bij het gemiddelde (50%) van alle partijen. Dit jaar was het Henk Krikken die er met die wijnprijs vandoor ging. De aanmoedigingsprijs voor het net eindigen boven de drager van de rode lantaarn was voor Gerard van den Broek. De meeste games zijn dit jaar gescoord door Harry Runsink. Altijd gênant dat je als organisator van het toernooi er zelf met die prijs vandoor gaat. Maar het was niet anders.