Menu Sluiten

DMK oktober 2012

ZIN OM COMPETITIE TE SPELEN? LEES DAN DE ONDERSTAANDE INFORMATIE!
Zoals u op onze website kunt nalezen worden er met grote regelmaat toernooien en activiteiten georganiseerd bij de Marsch, zoals o.a. het openingstoernooi, de vaste toss avond op woensdag-ochtend en avond, de clubkampioenschappen, de ladiesnight, de ladder , ouder /kind toernooi , Harm Reinderstoernooi en een afsluitend toernooi in het najaar.

Waar wij als competitiecommissie uw aandacht voor willen vragen is de mogelijkheid om deel te nemen aan de voorjaarscompetitie zoals die in april /mei /juni door de KNLTB georganiseerd wordt. Het lijkt nog ver weg allemaal, voorjaar 2013 maar de teams worden in het late najaar al samengesteld.

Wat houdt competiespelen in?
Gedurende 7 keer in het voorjaar in teamverband tegen andere tennisverenigingen in de buurt of thuis bij De Marsch een wedstrijd spelen. De meeste seniorleden spelen competitie op zaterdag of op zondag in een gemengd team of in een heren- of dames-team.
Een heren/damesteam bestaat uit minimaal 4 personen, en ieder speelt elk een enkele en een dubbele partij. Zowel enkel als dubbelspel bestaat uit best of three, dus je speelt maximaal drie sets, maar na twee sets kan je natuurlijk al gewonnen hebben.
Als team speel je dus op een dag zes wedstrijden, daar heb je meestal 2 of 3 banen voor en dat duurt globaal een halve dag, wat langer als je uit speelt.
De voorjaarscompetitie van de KNLTB bestaat uit 7 wedstrijddagen, dus het is een tamelijk compacte competitie.

Overigens zijn er ook andere competities, bijvoorbeeld op de maandagmiddag en ook kan je kiezen voor het spelen van alleen dubbels (dan speelt een team per dag maar 4 wedstrijden).

Er wordt op verschillende niveaus gespeeld, maar als beginnend team kom je – tenzij je elders je sporen al hebt verdiend – in de laagste klasse. Om leuk mee te kunnen draaien heb je ongeveer 3 jaar tenniservaring nodig, maar dat hangt natuurlijk sterk af van aanleg en inzet.

Competitie spelen is een leuke manier om in een relatief korte periode van ca 2 maanden met een team intensief bezig te zijn met tennis, soms individueel, soms in een dubbel, maar altijd met je team.
Binnen De Marsch hebben we een kleine 20 teams die competitie spelen, maar er is zeker ruimte voor meer teams.
Als u nog vragen heeft of als u zich wilt opgeven, neem dan contact op met de een van de mensen van de TC per mail of telefoon (na 19h), dan zullen we proberen u in een team te plaatsen of een nieuw team te formeren. U kunt natuurlijk ook zelf met andere enthousiastelingen een team vormen.
Zoals gezegd, de KNLTB hanteert een vroege sluitingsdatum voor deze competitie van begin december.

Met vriendelijke groet
Namens de Technische Commissie
Fons van Dam 06 1100 5985
Dennis Meijer 06 4126 8330
Jeroen Meijer 06 2556 0377
Thony Mul 050 3095396
Edwin Pasveer 06 2350 6603
Jan Willem Braams 050-3093665

per mail: tc@tvdemarsch.nl

 

SMASHCOURT BANEN NIET BESCHIKBAAR VANWEGE NAJAARSCOMPETITIE

Begin oktober is de KNLTB-najaarscompetitie gestart, die drie weken zal duren. In totaal 10 teams spelen dan op verschillende dagen in de week: maandagochtend, dinsdag-, woensdag- en vrijdagavond en zaterdag en zondag overdag. Dit betekent dat de verlichte smashcourtbanen ‘s avonds vanaf half 7 niet beschikbaar zullen zijn voor andere spelers op de volgende dagen:

vrijdag 12 oktober/dinsdag 16 oktober/woensdag 17 oktober.

Als er door slecht weer wedstrijden uitgesteld moeten worden, dan kan dit inhouden dat ook nog op andere avonden de smashcourtbanen niet voor andere spelers beschikbaar zijn. Wij rekenen op jullie begrip hiervoor.

Ook op zaterdag en zondag wordt er gespeeld, maar dan zijn er waarschijnlijk nog wel genoeg banen voor andere spelers.

Wel leuk om even te kijken bij onze junior en senior competitieteams die storm en natte herfstbladeren trotseren om een mooie partij te spelen.

Namens de TC, Fons van Dam.

Nu ook slepen op nieuwe banen 11 en 12!

Op 19 september heeft de firma Oranjewoud de nieuwe Provision-banen 11 en 12 opgeleverd. Daarbij heeft de vereniging ook de nodige aanwijzingen gekregen over het dagelijkse en het overige onderhoud van de banen. Willen we lang plezier hebben van de nieuwe banen dan is het van groot belang dat er na iedere partij gesleept wordt en dat dan op de manier zoals dat is aangegeven op de borden die aan beide zijden tussen de banen is aangebracht. De Provision banen kunnen in beginsel het hele jaar door worden bespeeld. Uitzonderingen: opdooi en een sneeuwlaag.

De parkcommissie constateert tot haar genoegen dat de banen inmiddels druk bespeeld worden en dat de meeste ervaringen daarmee positief zijn. Het bestuur is van plan om te gelegener tijd de opening van de nieuwe banen nog een feestelijk tintje te geven.

Namens de parkcommissie,

Jacques Waindrich.