Menu Sluiten

Digitale Marschkramer april 2016

Toss gaat weer beginnen!

Vanaf 13 april gaat de Toss weer iedere woensdag van start !! Op 13 en 20 april zijn er baan 5 en 6 voor de woensdagavond toss beschikbaar, dit in verband met competitie.
De R.C. organiseert de wekelijkse Toss voor alle senior-leden die een potje gezellig willen tennissen met elkaar. Dus ook voor nieuwe leden en leden die (nog) niet goed kunnen tennissen.
Voor de Toss hoef je je niet op te geven. Vanaf 19:00 uur beginnen we met een kop koffie waarna we de baan op gaan. Mocht je 19:00 uur niet halen, dan kun je gewoon later beginnen. We gaan net zo lang door als we zin hebben.
Ook mensen die geen vaste tennisgroep hebben worden aangemoedigd om eens te komen Tossen. Door het open karakter van de Toss is het bij uitstek geschikt om meer mensen te leren kennen die misschien ook wel vaker willen tennissen.
Wil je meer informatie, dan kun je altijd contact opnemen met ons (de recreatiecommissie) via de mail: rc@tvdemarsch.nl

Dus….
Vanaf woensdag 13 april, iedere woensdag, vanaf 19:00 uur.

Tot dan !!

Ladies night

De Ladies Night vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 20 mei a.s. We beginnen om 19:00 uur.

Het wordt een leuke en gezellige tennisavond. Ladies only! Dit keer geen goody bag maar kan je zelf gaan shoppen en uitproberen. Vergeet je portemonnee niet mee te nemen! Drankjes zijn voor eigen rekening, voor hapjes wordt gezorgd.

Geef je snel op door een mailtje te sturen naar rc@tvdemarsch.nl

Tot ziens op vrijdagavond 20 mei!

De organisatie van de Ladies Night.

Oproep

Tijdens de ALV is vanuit de leden het verzoek te komen om de Statuten en het Huishoudelijk Reglement eens goed door te nemen en eventueel aan te passen op punten waar deze niet meer voldoet aan de huidige tijd. Het bestuur vraagt langs deze weg of er mensen zijn die deze taak op zich willen nemen. Belangstellenden kunnen zich melden door een email te sturen naar info@tvdemarsch.nl.

Baanbezetting

De voorjaarscompetitie is weer begonnen. Dat betekent dat er weer volop gespeeld gaat worden op de banen de komende 7 weken. Daardoor kan het soms druk zijn op het park.
We proberen altijd banen voor recreanten vrij te houden (behalve tijdens de clubkampioenschappen en het Yspeert).
In principe zijn de banen 9 en 10 vrijwel altijd vrij voor recreanten.
Hieronder de knelpunten:
– op 13, 15, 20 en 29 april zijn de verlichte banen bezet door training en competitie. Tot het moment dat het donker wordt zijn de andere banen uiteraard wel beschikbaar in de avond.
– op 24 april is, naast baan 9 en 10, ook baan 6 beschikbaar
– zondag 22 mei is de drukste dag van het voorjaar. Met competitieteams én rood en oranje. Toch is de hele dag baan 6 vrij voor recreanten. Na 11.30 uur komen daar de banen 9 en 10 bij.

Op het prikbord in het clubhuis hangt de complete baanindeling. Daar kun je altijd zien wie er op welke baan speelt.

Met vriendelijke groet,
de TC

Worldtour op het park van TV de Marsch.
Op zondag 3 April vond de eerste Worldtour oranje plaats op het park van TV de Marsch. Voor de lezers die niet weten wat we hier mee bedoelen. De Worldtour is een competitie voor de kinderen die nog niet met gele bal op de hele baan tennissen, maar voor de kinderen die met de zachtere bal spelen op een verkleind veld.
Rood speelt met de rode bal op een klein veldje
Oranje speelt met een oranje bal op een driekwart veld
Groen speelt met een groene bal op het gehele veld.

baan 1baan 2

Rode kids:

Dit zijn kinderen in de leeftijd t/m 9 jaar. Zodra kinderen 8 jaar zijn is het mogelijk om over te gaan naar een oranje baan. Dit hoeft echter niet. Als kinderen nog niet toe zijn aan een oranje baan is het mogelijk om op de rode baan te blijven spel

Oranje Kids:

Oranje kids zijn kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Veel kinderen beginnen op een latere leeftijd en dus is het goed dat er de mogelijkheid blijft bestaan dat die kinderen t/m 11 jaar in oranje spelen. In  de praktijk kunnen dus oranje kinderen van 8 jaar tegen meer beginnende kinderen van 11 jaar spelen.

Groene Kids:

Vanaf 10 jaar is het mogelijk om met de groene bal op de groene baan te spelen. Vanaf 11 jaar is het mogelijk om met de gele bal te spelen. Voor kinderen jonger dan 11 jaar is dit niet mogelijk, tenzij ze deelnemen aan een Jeugd Ranglijst Toernooi.

Nadat de banen waren klaargemaakt samen met enige behulpzame ouders, zag de jeugdcommissie de kinderen binnen druppelen. Helaas moesten we wat aanpassingen handmatig maken in het schema omdat niet alle 27 kinderen kwamen opdagen.

Maar zie daar, we konden om 9.05 uur beginnen met de eerste wedstrijden en wat is er mooier dan een park vol kinderen die enthousiast van start gaan om hun wedstrijden te spelen.
Terwijl de kinderen speelden, werden de volgende indelingen alweer gemaakt en zo konden de kinderen tot aan 11.00 uur steeds achter elkaar doorspelen. Tussendoor werd er uiteraard ranja gedronken en al was er hier en daar wat regen de kop van het seizoen was eraf.

Van TV de Marsch speelden, Mark Brouwer, Ilai Diercks, Bjorn van Deelen, Milan Pasveer, Jurgen Braam, Carmen Kroeze, Lisanne Kiers en invaller Huub Meijer hun wedstrijden op ons park. Deze toppers hebben laten zien dat ze klaar zijn voor de zomer en we hopen jullie dan ook vaak op de banen te zien.

Tot snel, groetjes de jeugdcommissie van TV de Marsch.

Beste leden/ouders van TV de Marsch,
Als we tijdens onze evenementen kijken is te zien dat onze kinderen graag op de baan staan.
We zien ze met plezier hun partijen spelen en namens de jeugdcommissie heb ik daarom een vraag.

De JC heeft op dit moment haar handen vol aan het organiseren van;

-het Bitterballen toernooi in februari
-de voorjaarscompetitie Geel
-de najaarscompetitie van Geel
-de worldtour voor Rood, Oranje en Groen competitie welke voor rood en oranje meer speelronden kent in vergelijk met voorgaande jaren.
-het opzetten van de sport pret voor jeugd en tevens volwassenen.
-de jeugd clubkampioenschappen in samen spraak met de toernooi commissie.
-het jeugd toernooi van de Marsch en Peize in samen werking met Peize

We zouden graag eens in de twee weken een instuif tennis moment organiseren. Hiervoor hebben we extra handjes nodig aangezien de huidige JC haar handen vol heeft aan de te draaien onderdelen.

Wat stellen we ons voor bij een tennis instuif moment?

Dit is een moment waarop de kinderen op de club komen en met samen gaan tennissen.
Rood en oranje spelen een uur en groen en geel een 1.5 uur. Ze spelen onderling potjes tegen elkaar.
In overleg is het wellicht ook een goed idee dat kinderen tijdens dit evenement een introducé mee kunnen nemen die dan 3 x vrijblijvend mee mogen doen en vervolgens lid dienen te worden.

voordelen:
-de kinderen zijn vaker op het park en staan vaker op de baan.
-goed moment ook voor kinderen die tot nu toe geen competitie spelen om toch aan wedstrijdjes spelen en alsnog hun weg vinden naar de competities.
-een goed moment om eens te spelen tegen een betere tegenstander dan dat je tot nu toe op de les hebt.
-goede manier om kinderen te binden aan de club.
-goede manier om nieuwe jeugd op ons park te verwelkomen doordat jeugdspelers vriendjes als introducees gaan meenemen.
-Doordat de kinderen meer tennissen zal hun niveau eerder omhoog gaan en als je beter kunt tennissen is tennissen ook leuker. Want feit blijft dat tennis een lastige sport is.

We zitten op dit moment te denken om dit dan op de vrijdagmiddag te doen vanaf 16.00 tot 18.30 uur.
Voordeel aan de vrijdag:
Er spelen dan nauwelijks recreanten.
Veel kinderen hebben op vrijdag middag les en zijn dus al op het park.

Nadeel aan de vrijdag: VV actief heeft dan circuit training voor F en E junioren.

Bent u bereid om te helpen om te kijken of we dit instuif tennis van de grond kunnen krijgen… meld je dan aub aan via
jeugdcommissie@tvdemarsch.nl

Vriendelijke groet

De Jeugdcommissie.